Izložba slika Spiritual Painting „Stvaranje“

Naziv za ovu izložbu došao je intuitivno, kao i većina slika i njihovih naziva. Kod mene proces teče tako što prvo maštam o nekom događaju, zatim donesem odluku da tu maštu pretvorim u stvarnost, ali da deo mašte ostane prisutan tokom njenog prevođenja u realnost. Kroz svoje slike pokušavam da prenesem deo čarolije koju osećam.

Na izložbi mi je draga prijateljica, koju dugo nisam videla, rekla nešto čega se ja uošte ne sećam, a izražava moj doživljaj slikanja. Ona svaki put kad vidi neku moju sliku seti se šta sam joj rekla kad sam počela da slikam, a to je da mi je u životu jako falilo da se izrazim na taj način. Neobično mi je bilo što se ja toga ne sećam, ali sećam se vrlo dobro tog osećaja – kada sam prvi put uzela četkicu i umočila je u boju. Bilo je to tačno ono što mi je nedostajalo i od kad se pojavilo u mom životu osećam se potpuno. Zar nije zanimljivo kako nešto što nikad niste radili ili imali može da vam nedostaje ?

Obećala sam vam priču koja se krije iza naziva Stvaranje, a ja se zaista trudim da ispunjavam svoja obećanja 🙂

Moje duboko ukorenjeno uverenje je da smo svi stvoreni da bismo stvarali. Stvaralaštvo ne mora da bude vezano za umetnost niti za nauku. Stvaranje se može doživljavati i proživljavati kroz brojne uloge, velike i male, važne pojedincu ili celom svetu.

Iako se ponekad zapitam kako je moguće da sam ja stvorila ove slike i Spiritual Painting, mogu da uočim koji su elementi učestvovali u procesu stvaranja. Sve ono što sam do sada radila, učila, osećala, saznavala, verovala, volela, maštala, pretočeno je u moje slike. Zbog toga su one neponovljive.

One nisu savršene,  ali su jedinstvene.

One nisu tehnički inovativne, ali suštinski jesu.

Njihove poruke namenjene su onima koji mogu i žele da vide i osete dublje nivoe postojanja.

Beskrajno uživam u procesu stvaranja i zbog toga je druga izložba slika Spiritual Painting održana u restoranu Radost, a na pozivnicama je pisalo: „Dođite da uveličate Radost Stvaranja“.

U stvaranju učestvuju vidljive, manje vidljive i nevidljive energije i zbog toga je sve što se stvori iz duše neponovljivo. Svaka slika koju sam ja uz „malu“ pomoć ovih nevidljivih sastojaka stvarala za mene je novi svet. Slika je univerzum za sebe, a svako ko odluči da uroni u njega dobiće mnogo više nego što je mogao da pretpostavi kad ga je privukla na prvi pogled.

Drugarica koju sam pomenula reče i da joj se moje slike sviđaju sve više što ih duže gleda, nadam se da ćete vi koji čitate uspeti da otkrijete u njima nove svetove, posebno one u kojima biste poželeli da boravite.

Ovom našem svetu stvarno fali malo boje i ja sam uzela u svoje ruke da mu dodam što više boja, a pozivam sve vas da mi se u tom putovanju pridružite.