IZAZOV 10 dana IZRAŽAVANJA ZAHVALNOSTI

Ovih dana sam mnogo vremena posvetila razmišljanju o tome koliko promenjene okolnosti utiču na promenu percepcije. Kroz ulogu terapeuta i profesora učim ljude o važnosti zahvalnosti i kreativnosti. Čini mi se da te dve vrednosti sada posebno dobijaju na značaju.

Zahvalnost ne samo da je najvrednija vrlina ljudskog karaktera, nego je i put koji vodi do sreće. Na povećanje sreće se ne može uticati direktno, ali postoji nešto što svako može da uradi i da na taj način poveća sreću, a to je izražavanje zahvalnosti.

Zavalnost je pre svega prosocijalna, što znači da ona širi dobro među ljudima i povezuje ih. Moć koju ona u sebi sadrži tek će u budućim istraživanjima biti otkrivana, za sada je dovoljno dokaza da možemo da je smatramo jednim divnim, a moćnim oruđem za postizanje veće dobrobiti kako na nivou pojedinca tako i na nivou zajednice i društva.

Zbog svega što znam o zahvalnosti odlučila sam da je sada pravi momenat da iskoristimo njen potencijal i zajedno učinimo nešto što će doprineti povećanju radosti i osećaja prisnosti i povezanosti. Kao neko ko je doktorirao na temi zahvalnosti smatram da je moja dužnost da vam pomognem da  osvestite i osetite njenu energiju.

Pripremila sam vam IZAZOV 10 dana IZRAŽAVANJA ZAHVALNOSTI. Da biste ga prihvatili dovoljno je da posetite instagram profil @7dropsoflight. Počinjemo u nedelju, 29.03.2020. godine. Tokom izazova ćemo svakodnevno biti u komunikaciji. Na instagramu ćete (u vidu storija i posta) dobijati različite instrukcije i zadatke. Podelite ovu objavu sa prijateljima na socijalnim mrežama i pozovite ih da učestvuju u nečemu lepom, vrednom i korisnom za vaše i više dobro!

Iskoristimo potencijal zahvalnosti kako bismo podstakli što veći broj ljudi da učine nešto malo, jednostavno, a plemenito, što i njima i osobama sa kojima to podele  može mnogo da znači. Na taj način učinićemo ovaj period lepšim i lakšim, a nadamo se i dati primer i podsticaj za lepu praksu izražavaja zahvalnost jedni drugima.

Čekamo vas,
dr Dunja Cigić Gavrilović